Samenwerkende partners

Ontdek de zorg Achterhoek biedt iedereen die geïnteresseerd is in (leren en werken) in zorg en welzijn in de Achterhoek op te vangen en verder te helpen. Het contactpunt is zowel bedoeld voor mensen die nog niet werken in de sector, maar hier wel interesse in hebben als voor mensen die al in de sector werken en zich (willen) orïenteren op een andere baan. In het contactpunt komen vraag en aanbod samen. Er is sprake van voorlichting en advies aan werkzoekenden, onder andere via Sterk in je Werk, gesprekken en het organiseren van regionale informatiebijeenkomsten. Het contactpunt beschikt over alle aanwezige informatie over vacatures en BBL-trajecten (werken en leren). 

In Ontdek de zorg Achterhoek wordt samengewerkt tussen:

 • Werkgevers in zorg en welzijn in de Achterhoek
  Tientallen werkgevers zijn actief in de Achterhoek in de verschillende werkvelden van zorg en welzijn.
 • Onderwijsinstellingen
  De meeste leerlingen en studenten in de Achterhoek gaan naar het Graafschap College voor MBO onderwijs en naar de HAN en Saxion voor HBO-onderwijs.
 • WerkgeversServicepunt Achterhoek
  Het WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) is een samenwerkingsverband van UWV, Laborijn, Sociale Dienst Oost-Achterhoek en de gemeente Bronckhorst. Voor werkgevers in de regio Achterhoek is het WSPA het centrale aanspreekpunt als het gaat om aannemen van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt, advies over subsidies en informatie over de regionale arbeidsmarkt. 
 • WGV Zorg en Welzijn
  WGV Zorg en Welzijn is een vereniging dat is opgericht door regionale zorg- en welzijnsinstellingen. De vereniging richt zich op de personeelsvoorziening van de sector. WGV Zorg en Welzijn rekent Twente, Achterhoek, Regio Zwolle en Stedendriehoek & Noord-Veluwe tot haar werkgebied. Bij de vereniging zijn 140 organisaties aangesloten.