Info werkzoekenden

Info leren en werken
Wil je een BBL-traject volgen? Kijk dan naar de onderstaande punten of je voldoet aan het werkprofiel van zorg en welzijn:

  • Je hebt veel affiniteit met zorg en welzijn
  • Je bent fysiek en mentaal belastbaar
  • Je hebt interesse in de MMZ3, MMZ4, de VIG of de MBO-V opleiding en je voldoet aan de minimale opleidingseisen (VMBO kader, VMBO-TL-diploma, niveau 2-diploma)
  • Je bent er bewust van dat een werk- en lerentraject een intensieve belasting is, (vaak minimaal 20 uur praktijk, 8 uur school plus studielast)
  • Je bent je bewust van het feit dat onregelmatig werken erbij hoort (24/7) 
  • Je bent bewust van het grote aantal parttime banen in zorg en welzijn
  • Door het onregelmatige karakter van het werk is het praktisch eigen vervoerte hebben

Info werken
Solliciteren doe je op een vacature waarbij je een goed gevoel hebt: je wilt die baan graag hebben, je voldoet aan de eisen die worden gesteld en je ziet jezelf al helemaal goed presteren in die functie. Als je een vacature op onze website vindt en je wilt solliciteren, dan heb je een e-portfolio account nodig. Dit is een platform dat kandidaten en banen in zorg en welzijn met elkaar verbindt. Heb je nog geen account? Maak deze dan eenmalig aan door rechts op registreren te klikken of door naar eportfolio.zorgselect.nl te gaan. 

Info Werkgeversservicepunt Achterhoek (WSPA)
Het WSPA is een samenwerkingsverband van UWV, Laborijn, Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) en de gemeenten Bronckhorst en Montferland. Voor werkgevers in de regio Achterhoek is het WSPA het centrale aanspreekpunt als het gaat om aannemen van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt, advies over subsidies en informatie over de regionale arbeidsmarkt. Voor werkzoekenden in de regio Achterhoek organiseert het WSPA maandelijks activiteiten om werkgevers en werkzoekenden elkaar te laten ontmoeten. Voor meer informatie ga naar www.wspachterhoek.nl

Oriëntatieperiode
Een oriëntatieperiode maakt het mogelijk om kennis te maken met het werken en leren in de zorg. Het is bedoeld voor iedereen die graag in de zorg wil gaan werken maar nog niet zeker weet of dit ook daadwerkelijk bij hem of haar past. De oriëntatieperiode is dan een opstap naar een reguliere baan of naar een BBL traject.

Wanneer het om een oriëntatie van een korte periode gaat, kan een oriëntatie mogelijk ook plaats vinden in een wijkleercentrum. In een wijkleercentrum werken de verschillende organisaties/opleidingen op één plek samen. Na deze periode kan een belangstellende alsnog een keuze maken voor een langere oriëntatie bij een van de organisaties. 

Oriëntatieperiodes zijn betaalde banen en worden hier gemeld.