Ik wil leren

Het Graafschap College
Het Graafschap College is een groot Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in de regio Achterhoek en de Liemers. Het Graafschap College biedt een ruim aanbod aan mbo-opleidingen in de beroepsopleidende (BOL) en beroepsbegeleidende (BBL) leerweg in o.a. de sector Zorg, Welzijn & Sport. Bekijk hier het opleidingsaanbod van het Graafschap College.

Zorg verlenen leer je in de praktijk
Om ervoor te zorgen dat jouw opleiding goed aansluit bij de praktijk, werkt het Graafschap College samen met zorginstellingen in de Achterhoek en de Liemers. Als partners zorgen de zorginstellingen en het Graafschap College ervoor dat de opleiding of training zich richt op het verlenen van de beste zorg. De opleiding of training gaat uit van jouw leer- en werkervaring en sluit daarbij aan. Je wordt begeleid door docenten van het Graafschap College en professionals uit de zorginstelling.

Wijkleercentrum
De vraag naar zorg verandert, bijvoorbeeld omdat mensen steeds langer thuis blijven wonen. Het Graafschap College ontwikkelt nieuwe vormen van praktijkgericht onderwijs in de zorg. Studenten gaan al snel aan de slag in de praktijk, in het wijkleercentrum in een zorginstelling. Zo komen het leren van de student en de zorgvraag uit de praktijk bij elkaar. In het wijkleercentrum word je begeleid door een docent en kun je terecht voor hulp bij leervragen, ondersteuning van je leerproces en het uitwisselen van leerervaringen met andere studenten.

Contact
Ben jij een zij-instromer en heb je een vraag? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met Anouk Leisink:

Anouk Leisink
Voorlichter zij-instromers zorg
Graafschap College
M: 06 – 40641066
E: [email protected]

Doktersassistente
Wil je de opleiding doktersassistente gaan volgen? Dat kan bij ROC Rijn en IJssel (www.rijnijssel.nl) of Capabel Onderwijs Groep (www.capabel.nl) 

Saxion
Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren ruim 26.000 studenten. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast heeft de Parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing. Bekijk hier het opleidingsaanbod in de branche Gedrag, Onderwijs, Gezondheid en Welzijn.

HAN
HAN is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ongeveer 35.000 studenten, 82 bachelor- en masteropleidingen. De synergie tussen onderwijs, beroepenveld, onderzoek en maatschappij is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Voor meer informatie over de voltijd en deeltijdopleidingen binnen Gezondheid, Gedrag en Maatschappij ga naar: www.han.nl

Welke studie kies jij?
Benieuwd welke opleidingen/studies er allemaal zijn in zorg en welzijn? Klik hier om het overzicht te bekijken.