Succesvolle Inspiratiebijeenkomst voor zij-instromers BBL

25-02-2019

Sensire heeft twee inspiratiebijeenkomsten georganiseerd voor de doelgroep zij-instromers BBL en kan terugkijken op een succes.

De doelgroep van de inspiratiebijeenkomen waren zij-instromers. Deze groep heeft doormiddel van een BBl opleidingsplek de stap richting de zorg en Sensire willen maken. Het doel was om de groep zij-instromers te informeren over de leertrajecten die Sensire aanbiedt en de zij-instromers te laten kennismaken met Sensire als werkgever. Een ander doel van Sensire is om geïnteresseerden al eerder in het sollicitatieproces te betrekken, zodat zij kunnen zien wat het betekent om leren en werken met elkaar te combineren. 

Marieke Prinse (WmZ) en Gijs den Hartog (WZ) volgen nu de zij-instroom opleiding VP en konden hierdoor goed hun ervaringen delen. Absoluut een toegevoegde waarde, waarbij hun passie voor de zorg duidelijk naar voren kwam. In eerste instantie stond er alleen een bijeenkomst gepland op de dinsdag, maar daar zaten we na een week al op 45 aanmeldingen. Daarom is er op de donderdag een tweede bijeenkomst bijgekomen waar we nog eens 23 mensen mochten verwelkomen.

Uiteindelijk een groot succes: we hebben positieve reacties mogen ontvangen. De deelnemers vonden het goed georganiseerd en erg informatief. Voor ons was het de eerste keer dat we deze bijeenkomst in het sollicitatieproces hebben gebruikt en nu hopen we natuurlijk op veel reacties op onze vactures.