Gerwin gooit na 20 jaar het roer om: van melkveebedrijf naar de zorg

10-04-2019

Hij runt twintig jaar lang een eigen goedlopend melkveebedrijf in Zutphen als Gerwin Wiegman (47) eind 2016 nadenkt over ‘de rest van zijn werkzame leven’. Hij besluit het roer om te gooien en kiest voor de zorg. Inmiddels werkt hij bij Elver in Nieuw-Wehl. “Vooral het oprechte en persoonlijke contact vind ik prachtig.”

Een fijn gezin met vier kinderen en een florerend eigen bedrijf. Daar tekenen veel mensen voor. Gerwin Wiegman heeft er dan ook nog geen genoeg van, maar denkt wel regelmatig na over zijn toekomst. “Ik heb altijd met plezier m’n werk gedaan, maar realiseerde me steeds vaker dat ik niet tot mijn 65e tussen de koeien wilde blijven. Ik wilde meer persoonlijk contact op mijn werk. Mijn uiteindelijke keuze voor de zorg is wat dat betreft echt een schot in de roos.”

Geen moment spijt
Als je twintig jaar geleden van school bent gekomen en daarna alleen maar gewerkt hebt, is de overgang naar werkend leren best spannend, zegt Gerwin. “Zeker omdat je te maken krijgt met mensen die heel persoonlijk, open en eerlijk zijn. Het betekent dat je zelf ook open moet zijn. Het leek me vooraf erg leuk, maar je moet het toch in de praktijk ervaren. Koeien praten niet terug. Maar ik was na de eerste kennismaking met bewoners en collega’s eigenlijk meteen om. Als je jezelf openstelt voor anderen, luistert en in jezelf wilt investeren, is het echt een van de mooiste dingen die je kunt doen.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.