Gastheer/gastvrouw bij Marga Klompé ter ondersteuning in de zorg

19-03-2019

In december 2018 is Marga Klompé op zoek gegaan naar mensen met een warm hart die graag wat willen betekenen voor ouderen. De doelgroep voor deze functie zijn mensen die toekomst zien in de ouderenzorg en mogelijke ambities hebben om door te stromen in een opleiding tot helpende of verzorgende. Het ging hierbij om een functie van gastheer/gastvrouw, waarbij de gastheer/gastvrouw de medewerkers in de zorg gaan ondersteunen.

Mensen informeren over de nieuwe functie
Om mensen te informeren over de nieuwe functie zijn twee informatiebijeenkomsten gehouden voor geïnteresseerden. Het animo voor de informatiebijeenkomsten was enorm. Om de sollicitanten een eerlijke kans te geven, zijn er speeddates georganiseerd. Deze speeddates heeft Marga Klompé 75 nieuwe potentiële kandidaten opgeleverd. Erg bijzonder om te zien dat er zo veel mensen zijn die graag iets willen betekenen in de zorg.

Wat houdt de functie in?
De gastheren/gastvrouwen zijn samen met het team van Marga Klompé verantwoordelijk voor het welzijn van cliënten van verschillende afdelingen of groepswoningen. De werkzaamheden variëren van verzorgen en begeleiden van maaltijden tot lichte schoonmaakwerkzaamheden, welzijnsactiviteiten en andere vormen van aandacht die de cliënten wensen.

Marga Klompé is blij met de ondersteuning die de gastheren/gastvrouwen bieden in de zorgteams. Er zijn nu meer handen om het welzijn van de bewoners/cliënten te verhogen. Kortom: de nieuwe functie is een groot succes volgens Marga Klompé.