Nieuws

Deelname Onderwijsbeurs Noordoost 2019
19-09-2019
Op 4 en 5 oktober 2019 vindt de Onderwijsbeurs Noordoost plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Imago en beroepsbeeldvorming zijn landelijk speerpunten en ook WGV Zorg en Welzijn hecht hier grote waarde aan.
Lees meer

Tijdelijke opdracht: projectleider
18-07-2019
Voor het begeleiden van het voortraject en later het ontwikkelen van een uitgebreide digitale omgeving voor werken, ontwikkelen en leren in zorg en welzijn (loopbaanportal) zoekt het samenwerkingsverband RegioPlus een tijdelijke projectleider / product owner. De opdracht is opgedeeld in twee fases: Voortraject en offertefase, en Begeleiding bouw van het systeem.
Lees meer

Ondersteuning Thuis
29-05-2019
De gemeente Berkelland, enkele thuiszorginstellingen en het Graafschap College hebben de afgelopen 2 jaar met elkaar in een pilot mbo-certificaten deelgenomen.
Lees meer

[BLOG] Aan JOU hebben we wat!
16-05-2019
De jeugd is onze toekomst. Wij moeten hun humor, lef en nieuwsgierigheid prikkelen. Als wij in de toekomst ook nog goede zorg willen ontvangen dan moeten we de jeugd laten zien en ervaren hoe mooi het vak is van bijvoorbeeld verzorgende, verpleegkundige, begeleider of een ander beroep in zorg en/of welzijn. Ook het kennismaken met de verschillende doelgroepen in zorg en welzijn is belangrijk om vooroordelen en onwetendheid voor te zijn. Door het doen en ervaren krijgen jongeren een reëler beeld en kan er een bewuste keuze worden gemaakt voor een bepaalde opleiding en/of beroep. Hierdoor zal er minder uitval zijn tijdens de opleiding en behouden we hen voor zorg en welzijn.
Lees meer

[BLOG] Ontdek de zorg in de Achterhoek
23-04-2019
Elke dag zijn er duizenden Achterhoekers actief om zorg te verlenen, bij mensen thuis of in een instelling. Zorg die op positieve wijze een bijdrage levert aan het leven en welzijn van de mensen en daardoor heel betekenisvol is. Ik ben ervan overtuigd dat de medewerkers in de zorg écht het verschil kunnen maken in de beleving van een cliënt en zijn of haar naasten. Ik denk dat dit ook de grootste drijfveer is voor de medewerkers. Maar wat is dat nou, werken in zorg en welzijn? Wat ga je doen? Welke opleiding heb je nodig, welke zorg- en welzijnsorganisaties zijn er in de Achterhoek en welke mogelijkheden bieden deze organisaties voor jou? Het antwoord op deze en vele andere vragen vind je op de website ontdekdezorgachterhoek.nl.
Lees meer

Werken en leren, dé ideale combinatie voor Sofia
18-04-2019
Sofia Barahmoun is een enthousiaste student die de opleiding Verzorgende IG volgt. Na zeventien jaar als thuishulp gewerkt te hebben, wil zij zich verder ontwikkelen. Op de locatie Hoge Weide van Marga Klompé in Lochem combineert ze sinds oktober 2018 werken en leren. Voor haar de ideale combinatie.
Lees meer

Tv programma ‘kleuters tegen kwalen’ bij De Gouden Leeuw Groep
17-04-2019
Hoe kan het samenbrengen van twee generaties, ieder geboren in een andere eeuw, de gezondheid en het geluk van de deelnemende groep ouderen veranderen? In het nieuwe MAX-programma Kleuters tegen kwalen gaan negen senioren het experiment aan, zij krijgen dagelijks een groep kleuters op bezoek. Het resultaat is vanaf maandag 8 april om 22.10 uur, vier weken lang te zien op NPO 1.
Lees meer

Gerwin gooit na 20 jaar het roer om: van melkveebedrijf naar de zorg
10-04-2019
Hij runt twintig jaar lang een eigen goedlopend melkveebedrijf in Zutphen als Gerwin Wiegman (47) eind 2016 nadenkt over ‘de rest van zijn werkzame leven’. Hij besluit het roer om te gooien en kiest voor de zorg. Inmiddels werkt hij bij Elver in Nieuw-Wehl. “Vooral het oprechte en persoonlijke contact vind ik prachtig.”
Lees meer

Graafschap Opleidingen is trots: meer Verzorgende IG
10-04-2019
Er zijn deze maand met behulp van Graafschap Opleidingen 30 medewerkers gediplomeerd Verzorgende IG geworden. Het betreft medewerkers werkend op niveau 2 bij diverse grote en kleine thuiszorginstellingen, die nu als VIG-er ingezet kunnen gaan worden.
Lees meer

Beschikbare opleidingsplekken (BBL) bij Marga Klompé
26-03-2019
Bij Marga Klompé staan een groot aantal opleidingsplekken (BBL) open.
Lees meer

Gratis lesmateriaal over Zorg en Welzijn voor basisscholen
21-03-2019
Werkgeversorganisaties uit Zorg en Welzijn slaan opnieuw de handen ineen en breiden het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ uit. Eerder ontwikkelden zij al een algemeen lespakket om middelbare scholieren kennis te laten maken met de veelzijdigheid van werken in Zorg en Welzijn. Dit bleek een groot succes: ruim 2.000 scholen, waarvan 250 in Oost-Nederland, vroegen het lesmateriaal aan en daarmee maakten ruim 200.000 leerlingen gebruik van het pakket. Vanaf vandaag is dit lesmateriaal ook beschikbaar voor basisschoolleerlingen.
Lees meer

Week van Zorg en Welzijn 2019: Volop aandacht in Oost-Nederland voor prachtige sector
21-03-2019
Van 11 tot en met 16 maart 2019 vond de 7e Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. De afgelopen week openden in Oost-Nederland ongeveer 270 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Dit jaar voor het eerst met name gericht op zij-instromers en herintreders in Zorg en Welzijn. Er werden tal van evenementen georganiseerd speciaal voor mensen die al in de sector hebben gewerkt of graag een carrièreswitch willen maken.
Lees meer

Gastheer/gastvrouw bij Marga Klompé ter ondersteuning in de zorg
19-03-2019
In december 2018 is Marga Klompé op zoek gegaan naar mensen met een warm hart die graag wat willen betekenen voor ouderen. De doelgroep voor deze functie zijn mensen die toekomst zien in de ouderenzorg en mogelijke ambities hebben om door te stromen in een opleiding tot helpende of verzorgende. Het ging hierbij om een functie van gastheer/gastvrouw, waarbij de gastheer/gastvrouw de medewerkers in de zorg gaan ondersteunen.
Lees meer

Start Week van Zorg en Welzijn Achterhoek
12-03-2019
Maandag 11/3 is de Week van Zorg en Welzijn in de Achterhoek met de bijeenkomst 'Ontdek de zorg Achterhoek' van start gegaan.
Lees meer

Tekort aan zorgpersoneel biedt kansen voor werkzoekenden
11-03-2019
De zorg blijft ook de komende jaren nog kampen met een tekort aan personeel. In 2018 zijn er ruim 130 duizend vacatures in de zorg ontstaan. Dit jaar gaat UWV uit van een stijging naar meer dan 140 duizend vacatures. Vooral gediplomeerde verzorgende ig, verpleegkundigen, woonbegeleiders en operatieassistenten zijn moeilijk te vinden. Vanwege de tekorten en de oplopende werkdruk ontstaat er ook een vraag naar medewerkers in ondersteunde functies. Dit blijkt uit de Factsheet Zorg.
Lees meer

Maak die switch naar Zorg & Welzijn
07-03-2019
Kom kennismaken tijdens de zevende Week van Zorg en Welzijn. Van 11 tot en met 16 maart vindt voor de zevende keer de Week van Zorg en Welzijn plaats. Dit jaar voor het eerst met name gericht op zij-instromers en herintreders in Zorg en Welzijn. Er worden dit jaar tal van evenementen georganiseerd speciaal voor mensen die al in de sector hebben gewerkt of graag een carrièreswitch willen maken. Ook in Oost-Nederland is er tijdens de Week keuze zat voor wie geïnteresseerd is.
Lees meer

Special Week van Zorg en Welzijn op de deurmat
06-03-2019
Volgende week is het al zover: de Week van Zorg en Welzijn vindt plaats. Tussen 11 en 16 maart openen honderden zorg- en welzijnsinstellingen in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek. Ter promotie van deze Week valt tussen 4 en 8 maart de Special Zorg en Welzijn op de deurmat.
Lees meer

Succesvolle Inspiratiebijeenkomst voor zij-instromers BBL
25-02-2019
Sensire heeft twee inspiratiebijeenkomsten georganiseerd voor de doelgroep zij-instromers BBL en kan terugkijken op een succes.
Lees meer

[BLOG] Maak die switch!
19-02-2019
Voor de zevende keer wordt de Week van Zorg en Welzijn georganiseerd. Van 11 tot en met 16 maart kan heel Nederland (op een andere manier) kennismaken met de sector Zorg en Welzijn. Een prachtig initiatief om massaal een week aandacht te hebben voor deze sector.
Lees meer

Kick-off Week van Zorg en Welzijn Achterhoek
14-02-2019
Op maandag 11 maart van 18:00 - 21:00 uur vindt er bij het Graafschap College in Doetinchem een evenement plaats voor potentiële herintreders en zij-instromers.
Lees meer

Angela Groothuizen nieuwe ambassadeur Week van Zorg en Welzijn
12-02-2019
Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart vindt de Week van Zorg en Welzijn plaats. Er zijn veel banen in de grootste sector van Nederland te vervullen dus deze week is meer dan nodig! Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Geïnteresseerden in werken en leren in zorg en welzijn zijn van harte welkom om te kijken waar de mogelijkheden voor hen liggen, want die zijn er volop! Zangeres en presentatrice Angela Groothuizen is het nieuwe gezicht van de Week van Zorg en Welzijn.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven